سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراحل توقیف خودرو برای کشف حجاب + مدت توقیف

بعید است این روزها در جمعی بحث پیامک و توقیف خودرو برای کشف حجاب پیش نیاید. سخت‌گیری‌های جدید پلیس راهور برای توقیف خودرو به دلیل بدحجابی و انتشار اخبار مربوط به پر شدن پارکینگ‌ها از خودروهایی که به دلیل کشف حجاب توقیف شده‌اند، باعث شده تا تمامی خانم‌های راننده و آن‌هایی که به هر نحوی با سرنشینان خانم در ارتباط هستند، ترس توقیف ماشین برای کشف حجاب را داشته باشند.

 

اما سازوکار توقیف خودرو به علت کشف حجاب تا حدی ناشناخته است و به همین دلیل وقتی چنین بحثی پیش می‌آید، «مدت زمان توقیف خودرو برای کشف حجاب چند روز است» و تعداد پیامک‌های لازم برای توقیف خودرو به این دلیل سؤالاتی هستند که به ذهن همه می‌رسند. در این مقاله قرار است به این سؤالات پاسخ بدهیم و به شما بگوییم که اگر خودرویتان به دلیل کشف حجاب توقیف شد، باید چه‌کار کنید.

 

اما سازوکار توقیف خودرو به علت کشف حجاب تا حدی ناشناخته است و به همین دلیل وقتی چنین بحثی پیش می‌آید، «مدت زمان توقیف خودرو برای کشف حجاب چند روز است» و تعداد پیامک‌های لازم برای توقیف خودرو به این دلیل سؤالاتی هستند که به ذهن همه می‌رسند. در این مقاله قرار است به این سؤالات پاسخ بدهیم و به شما بگوییم که اگر خودرویتان به دلیل کشف حجاب توقیف شد، باید چه‌کار کنید.

پیامک توقیف خودرو برای کشف حجاب چند بار ارسال می‌شود؟

بر اساس قانون، خودرو حریم خصوصی راننده تلقی نمی‌شود. طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی هر کس در امکان عمومی اقدام به عمل حرام کند مجرم تلقی می‌شود و کشف حجاب هم بر اساس این قانون عمل حرام است. به همین دلیل پلیس راهور مجاز است با رانندگانی که کشف حجاب کرده‌اند برخورد کند. پلیس راهور از طریق ارسال پیامک، تذکر، توقیف سیستمی و توقیف کامل نسبت به برخورد با این جرم اقدام می‌کند.

تا پیش از ارسال پیامک توقیف خودرو برای کشف حجاب، 2 بار برای شما پیامک تذکر ارسال می‌شود که در ادامه معنای هر پیامک و تبعات قانونی آن را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

پیامک بار اول برای کشف حجاب

پلیس راهور از طریق سیستم‌های هوشمند (دوربین)، مأموران نامحسوس یا افسران راهنمایی‌ورانندگی کشف حجاب توسط رانندگان و سرنشینان را کنترل می‌کند. در صورت وقوع این اتفاق برای بار اول، پیامکی برای راننده ارسال می‌شود که در آن فقط در مورد عدم تکرار این جرم تذکر داده شده است. درصورتی‌که خودروی شما برای کشف حجاب توسط افسر پلیس متوقف نشده باشد، این پیامک هیچ الزامی برای پرداخت جریمه یا توقیف خودرو برای حجاب ایجاد نمی‌کند.

این پیامک با سرشماره Police ارسال می‌شود و معمولاً در آن کد تخلف 14 یا 15 قید شده که مربوط به کشف حجاب است. درصورتی‌که بعد از اولین اس ام اس توقیف خودرو برای کشف حجاب، فوراً پیامک‌هایی را با کدهای زیر دریافت کنید، ممکن است دریافت پیامک اول به جریمه و توقیف خودرو ختم شود:

کد 16: روابط نامشروع

کد 17: مزاحمت و آلودگی صوتی و به همراه داشتن حیوانات خانگی

کد 18: تردد مزاحمت برانگیز یا اصطلاحاً دوردور در خیابان

کد 33 و 35: روزه خواری و استعمال دخانیات در ماه رمضان

همچنین در زیر متن پیامک اول لینکی قرار دارد که با استفاده از آن می‌توانید نسبت به دریافت این پیامک و خلاف واقع بودن آن اعتراض کنید. 

یدک کش در هادیشهر

پیامک توقیف خودرو برای کشف حجاب

 پیامک کشف حجاب برای بار دوم

پیامک دوم توقیف خودرو برای حجاب جنبه کیفری و قانونی دارد و در آن علاوه بر تذکر مجدد، از شما خواسته می‌شود که حداکثر ظرف مدت 10 روز به پلیس امنیت اخلاقی یا کلانتری‌های محل سکونت خود مراجعه کنید. زمانی که به این مراکز مراجعه می‌کنید، از شما تعهد کتبی گرفته می‌شود. پشت گوش انداختن این کار و عدم مراجعه برای دادن تعهد تا یک ماه، منجر به توقیف خودرو به دلیل بدحجابی می‌شود.

یکی دیگر از تبعات دریافت چنین پیامکی، توقیف سیستمی خودرو به مدت 15 روز است که با توقیف فیزیکی تفاوت دارد.

اس ام اس توقیف خودرو برای کشف حجاب (پیامک سوم)

دریافت پیامک سوم به منزله دریافت حکم توقیف خودرو برای کشف حجاب است. درصورتی‌که به پیامک دوم بی‌توجهی کنید یا بعد از دریافت پیامک قبلی و دادن تعهد مجدد در خودروی شما کشف حجاب صورت بگیرد، پیامکی برای شما ارسال می‌شود که به منزله توقیف ماشین برای کشف حجاب است. در متن این پیامک ذکر شده که تا 7 روز از تردد با خودروی خود خودداری کنید و منتظر تماس مأموران راهنمایی‌ورانندگی بمانید.

در تماس تلفنی از شما خواسته می‌شود که بین توقیف خودرو کشف حجاب در پارکینگ منزل (با قفل هوشمند) و انتقال به پارکینگ پلیس یکی را انتخاب کنید. بعد از مدت زمان مشخص شده برای توقیف خودرو به علت کشف حجاب، می‌توانید با مدارک مربوطه به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه و نسبت به رفع توقیف کشف حجاب اقدام کنید.

 توقیف سیستمی خودرو برای کشف حجاب یعنی چه؟

همان‌طور که گفتیم توقیف سیستمی خودرو برای کشف حجاب با توقیف فیزیکی آن تفاوت دارد. در این نوع توقیف، شما از خدمات دولتی مربوط به نقل‌وانتقال خودرو محروم می‌شوید و همچنین این توقیف منع تردد، 100 هزار تومان جریمه و 10 نمره منفی گواهینامه را در بر دارد. منع تردد به این معنی است که در صورت توقف خودرو توسط پلیس راهور به هر دلیلی، خودروی شما به پارکینگ منتقل می‌شود.

برای جلوگیری از مشکلات مربوط به تعویض پلاک و توقیف خودرو برای حجاب، توصیه می‌کنیم که پس از دریافت پیامک دوم نسبت به مراجعه به کلانتری یا پلیس امنیت اخلاقی اقدام کنید. بعد از دادن تعهد در این مراکز، توقیف سیستمی خودرو برداشته می‌شود.

مدت زمان توقیف خودرو برای کشف حجاب

 مدت زمان توقیف خودرو برای کشف حجاب چند روز است؟

همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، مدت زمان توقیف سیستمی برای کشف حجاب 15 روز است. در صورت دریافت پیامک سوم یا بی‌توجهی به پیامک دوم، توقیف خودرو به دلیل بدحجابی رخ می‌دهد که طی آن خودرو در پارکینگ منزل یا پلیس به مدت یک تا 2 هفته توقیف می‌شود.

البته ممکن است ارتکاب جرائم دیگر به‌صورت هم‌زمان، این مدت زمان را تا یک ماه افزایش دهد. 

با مراحل توقیف خودرو برای کشف حجاب آشنا شوید

در ادامه مراحل توقیف خودرو برای کشف حجاب را به‌صورت مختصر و گام به گام توضیح می‌دهیم:

دریافت پیامک اول و تذکر برای عدم تکرار

دریافت پیامک دوم، توقیف سیستمی به مدت 15 روز و اخذ تعهد کتبی

دریافت پیامک سوم و صدور حکم توقیف خودرو برای کشف حجاب

توقیف خودرو کشف حجاب در پارکینگ منزل یا انتقال به پارکینگ

رفع توقیف کشف حجاب و ترخیص خودرو بعد از یک تا 2 هفته

حواستان به این نکته باشد که ممکن است توقیف ماشین برای کشف حجاب به دریافت پیامک سوم نکشد و بعد از دریافت پیامک دوم و بی‌توجهی به آن، پلیس در اولین برخورد می‌تواند خودرو را به پارکینگ منتقل کند. در چنین شرایطی معمولاً اجازه همراهی با خودرو به شما داده نمی‌شود و بعد از توقیف توسط پلیس، باید با تاکسی یا سایر وسایل حمل و نقل عمومی به دنبال کارهای خود بروید.

استعلام توقیف خودرو کشف حجاب چگونه انجام می‌شود؟

گاهی اوقات پیش می‌آید که نسبت به صدور حکم توقیف خودرو به علت کشف حجاب شک دارید و ازآنجایی‌که می‌خواهید خودروی خود را بفروشید یا سفر و کار مهمی در پیش دارید، می‌خواهید مطمئن شوید که خودروی شما توقیف نمی‌شود.

درصورتی‌که پیامک دوم کشف حجاب را دریافت کنید و در آن کد تخلف قید شده باشد، مطمئن باشید که جریمه، توقیف سیستمی و منع تردد تا زمان دادن تعهد کتبی شامل حالتان شده است؛ اما اگر این پیامک را دریافت نکردید و همچنان شک داشتید، می‌توانید نسبت به استعلام توقیف خودرو کشف حجاب اقدام کنید.

برای استعلام توقیف خودرو برای کشف حجاب می‌توانید به پلیس 10+ مراجعه کنید یا از سایت راهور 120 و برنامه پلیس من کمک بگیرید. در تمامی این روش‌ها به شماره VIN خودرو و اطلاعات مالک نیاز دارید.

اعتراض به توقیف خودرو کشف حجاب

 آیا اعتراض به توقیف خودرو کشف حجاب امکان‌پذیر است؟

بر اساس اعلام پلیس راهور، معمولاً اعتراض اینترنتی به پیامک اول مورد پذیرش قرار می‌گیرد؛ اما در صورت دریافت پیامک دوم و سوم توصیه می‌کنیم که به پلیس امنیت اخلاقی یا کلانتری محل سکونت خود مراجعه و نسبت به اعتراض به توقیف خودرو کشف حجاب اقدام کنید.

پس از اعتراض، فیلم‌های دوربین‌ها بازبینی می‌شود و درصورتی‌که ادعای شما درست باشد، رفع توقیف کشف حجاب رخ می‌دهند.

با مراحل ترخیص خودرو کشف حجاب آشنا شوید

بعد از اتمام مدت زمان توقیف خودرو باید نسبت به تسویه کلیه خلافی‌های خودرو و مالیات شهرداری اقدام کنید  و بعد با در دست ‌داشتن مدارک خودرو و برگه‌های مربوط به تسویه‌حساب خلافی و شهرداری به پلیس امنیت اخلاقی بروید. در آنجا از شما مجدداً تعهد گرفته می‌شود و باید هزینه پارکینگ را نیز پرداخت کنید تا بتوانید خودروی خود را از پارکینگ تحویل بگیرید.

یکی از مدارک لازم برای طی کردن مراحل ترخیص خودرو کشف حجاب، بیمه شخص ثالث خودرو است. در صورت گذشتن تاریخ انقضای آن، توصیه می‌کنیم پیش از مراجعه به پلیس امنیت آن را تمدید کنید.

جریمه کشف حجاب در خودرو سال 1402 چقدر است؟

همان‌طور که گفتیم، جریمه کشف حجاب در خودرو سال 1402 مبلغ 100 هزار تومان و 10 نمره منفی گواهینامه است. البته کشف حجاب در خودرو جنبه حقوقی و قضایی هم دارد و می‌تواند مجازاتی معادل 10 روز تا 2 ماه و 74 ضربه شلاق را به دنبال داشته باشد.

ازآنجایی‌که به دلیل سخت‌گیری‌های اخیر پلیس در زمینه کشف حجاب آمار خودروهای توقیفی بالا رفته و ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس، زمان بر، پر هزینه و چالش‌برانگیز است، توصیه می‌کنیم که پس از دریافت پیامک خلاف واقع حتماً به آن اعتراض کنید تا مشمول توقیف خودرو برای کشف حجاب نشوید.